Van Zijl advocatuur

Mr. M.J.M. (Thijs) van Zijl

Advocaat

Specialist op het gebied van huur- en vastgoedrecht

Mr. M.J.M. (Thijs) van Zijl is specialist op het gebied van huur- en (civiel) vastgoedrecht. Thijs werkte van 2016 tot medio 2019 als advocaat bij een advocatenkantoor in Tilburg en heeft daarvóór ervaring opgedaan bij een advocatenkantoor in Rotterdam. Sinds 2019 is Thijs als zelfstandig advocaat gevestigd in Amsterdam en richt hij zich hoofdzakelijk op huurrecht en andere (civielrechtelijke) zaken met betrekking tot vastgoed. Thijs is als aspirant-lid aangesloten bij de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA).

In 2022 heeft Thijs de Grotius specialisatieopleiding Onroerend goed cum laude afgerond.

Studie en werkervaring

Thijs studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg en studeerde in 2013 af op het gebied van burgerlijk procesrecht. Daarnaast studeerde Thijs een half jaar aan LUISS Università in Rome. Naast zijn middelbare school en rechtenstudie werkte Thijs als zelfstandig ondernemer op het gebied van webapplicaties.

Rechtsgebiedenregister

Mr. M.J.M. (Thijs) van Zijl heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Huurrecht: bedrijfsruimte, woonruimte.
  • Vastgoedrecht: bouwrecht, burenrecht, erfdienstbaarheden, erfpacht
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.