Van Zijl advocatuur

Mr. M.J.M. (Thijs) van Zijl

Advocaat

Specialist op het gebied van huur- en vastgoedrecht

Mr. M.J.M. (Thijs) van Zijl is specialist op het gebied van huur- en (civiel) vastgoedrecht. Naast begeleiding en advisering van cliënten geeft Thijs regelmatig cursussen en presentaties over juridische onderwerpen en actualiteiten.

In 2022 heeft Thijs de Grotius specialisatieopleiding Onroerend goed cum laude afgerond. Thijs is als aspirant-lid aangesloten bij de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) en volgt momenteel de specialisatieopleiding van de VHA.

Sinds 2019 is Thijs als zelfstandig advocaat gevestigd in Amsterdam en richt hij zich hoofdzakelijk op huurrecht en andere (civielrechtelijke) zaken met betrekking tot vastgoed, zoals advies en geschillen omtrent aansprakelijkheid bij aan- en verkoop (transacties), projectontwikkeling en appartementsrecht (VvE-geschillen).

Thijs werkte van 2016 tot medio 2019 als advocaat bij een advocatenkantoor in Tilburg en heeft daarvóór ervaring opgedaan bij een advocatenkantoor in Rotterdam.

Studie en (overige) werkervaring

Thijs studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg en studeerde in 2013 af op het gebied van burgerlijk procesrecht. Daarnaast studeerde Thijs een half jaar aan LUISS Università in Rome. Naast zijn middelbare school en rechtenstudie werkte Thijs als zelfstandig ondernemer op het gebied van webapplicaties.

Rechtsgebiedenregister

Mr. M.J.M. (Thijs) van Zijl heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Huurrecht: bedrijfsruimte, woonruimte.
Op grond van deze registratie is Thijs verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.