Artikelen


Tijdelijke huur

Verruiming van mogelijkheden voor tijdelijke huur woonruimte

Tijdelijke huurovereenkomst van maximaal drie jaar bij zelfstandige woonruimte Sinds de invoering van de Wet doorstroming huurmarkt 2015 is het mogelijk om zelfstandige woonruimte tijdelijk te verhuren voor een termijn van maximaal twee jaar. Deze... lees verder.

06-04-2021

Huurverhoging woonruimte

Maximale huurverhoging in de vrije sector

Maximale huurverhoging in de vrije sector van inflatie + 1% Verhuurders van woningen in de vrije sector worden beperkt in het doorvoeren van verhogingen van de huurprijs tot maximaal de hoogte van de inflatie + 1%. Voor zover een... lees verder.

06-04-2021

Betaling van de huur

De lockdown: heeft de huurder recht op huurkorting? 3 tips!

De regering heeft besloten dat (onder meer) alle niet-essentiële winkels in ieder geval tot en met 19 januari 2021 hun deuren moeten sluiten. Veel ondernemers lijden daardoor veel omzetverlies, terwijl de vaste lasten doorlopen. Ondernemers zullen... lees verder.

15-12-2020

Tijdelijke huur

Tijdelijke wet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten

Update 6 juli 2020 Per 26 juni 2020 heeft de minister de Tijdelijke wet verlenging tijdelijke huurovereenkomsten gewijzigd. Op schriftelijk verzoek van de huurder kan de duur van de huurovereenkomst worden verlengd met een maand, met twee maanden of... lees verder.

15-04-2020

Huurtermijn

Nieuwe huurovereenkomst bedrijfsruimte voor bepaalde tijd of voortzetting met termijnbescherming?

Een huurder had voor twee jaar een bedrijfsruimte gehuurd, bestaande uit een aantal horecavoorzieningen op een recreatiepark. Tijdens deze huurperiode heeft de huurder zijn bedrijfsactiviteiten voortgezet in een opgerichte vennootschap. Na de... lees verder.

18-10-2019

Ontbinding huurovereenkomst

Geen ontbinding van huurovereenkomst bedrijfsruimte ondanks (herhaalde) grote huurachterstand

Een huurder van een bedrijfsruimte voor een restaurant/cateringbedrijf in Rotterdam had een huurachterstand van zes maanden laten ontstaan. Kort daarvoor had dezelfde huurder ook drie maanden huur onbetaald gelaten. De verhuurder vorderde bij de... lees verder.

17-10-2019